noise-protect-hearing-loss-1920x500

از شنوایی خود مراقبت کنید

در سر و صدا به برخی از مکانیسم های شنوایی گوش داخلی آسیب می رسد. صداهای بلند مانند صدای شلیک اسلحه، انفجار یا پخش موسیقی از بلندگوهای خیلی قوی و سفرهای پیاپی با هواپیما می توانند منجر به آسیب شنوایی شوند.

protect-hearing-loss-rock-1920x500

از شنوایی خود محافظت کنید

3 نکته ساده برای محافظت از شنوایی عبارت است از:

  • protect-hearing-loud-speakers-382x382

    از بلندگوها فاصله بگیرید

    اگرچه حضور در جلوی صحنه نمایش بسیار هیجان انگیز است ولی این بلندگوها آسیب زیادی به گوش شما خواهند زد. صندلی های میانی یا انتهایی سالن ها، بهترین مکان برای محافظت از گوش ها هستند.

  • protect-hearing-earplugs-382x382

    از هدفون یا محافظ گوش استفاده کنید

    محافظ های فومی یکبار مصرف هم ارزان هستند و هم در اکثر داروخانه ها یافت می شوند. با استفاده ازآنها با خیال راحت از نواختن نوازندگان مورد علاقه خود لذت ببرید.

  • protect-hearing-ears-rest-382x382

    به گوش های خود استراحت دهید

    قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای زیاد موسیقی باعث سردرد و احساس خستگی خواهد شد. حتی فقط برای پنج دقیقه هم شده از محیط پر سر و صدا دور شوید و به گوش هایتان استراحت دهید.

چه موقع سر و صدا (نویز) خطرناک می شود؟

شرایط زیر، شما را در وضعیت خطر قرار می دهد:

  • imagesspot-dangerous-noise-shouting-382x382

    اگر مجبورید برای شنیدن صدای خود در محیط پر سر و صدا فریاد بزنید.

  • imagesspot-dangerous-noise-hurt-ears-382x382

    اگر سر و صدا باعث می شود گوشتان زنگ بزند.

  • imagesspot-dangerous-noise-difficult-to-hear-382x382

    اگر پس از حضور در محیط پر سر و صدا، برای چندین ساعت در شنیدن دچار مشکل شوید.

آنچه به شنوایی آسیب می رساند شدت و مدت زمان صدا است. صدا با واحد دسی بل اندازه گیری می شود. صفر دسی بل ضعیف ترین صدایی است که گوش انسان می تواند تشخیص دهد و 180 دسی بل صدایی است که هنگام پرتاب موشک به فضا ایجاد می شود. در زندگی روزمره، شدت مکالمه عادی 60 دسی بل، صدای ماشین چمن زنی 90 دسی بل ، اره برقی 100 دسی بل، یک کنسرت راک با صدای بلند 115 دسی بل و یک موتور جت 140 دسی بل هستند. بسیاری از محققین بر این باورند که اگر برای مدت طولانی در معرض صدای بیشتر از 85 دسی بل قرار بگیریم، امکان بروز مشکل خواهد بود. هرچه بیشتر در معرض سر و صدا قرار بگیرید و به آن نزدیک تر باشید، خطر آسیب بیشتر می شود.

 

textimagespot-protecthearing_childhearing-1200x788

کم‌شنوایی ناشی از نویز در سنین پایین

کم شنوایی ناشی از سر و صدا فقط در بزرگسالان مطرح نمی باشد. مطالعات اخیر حاکی از افزایش نگران کننده این وضعیت در نوجوانان است. شواهد نشان می دهد که گوش دادن موسیقی راک با صدای زیاد، خصوصا از طریق هدفون ممکن است اصلی ترین علت کم شنوایی در نوجوانان باشد؛ هم چنین در مواردی منجر به شنیدن صدای زنگ در گوش می شود که به آن وزوز گفته می شود. این حالت در اثر آسیب به عصب شنوایی ایجاد می شود و اغلب دائمی است. اغلب افراد دهه پنجاه که در امریکا با موسیقی راک اند رول بزرگ شده اند، امروزه اثرات کم شنوایی ناشی از سر و صدا یا وزوز گوش را احساس می کنند. خوشبختانه، سمعک ها تا حدود زیادی در رفع این مشکل مؤثر هستند و دانشمندان معتقدند که روزی ابزار مؤثرتری برای مقابله با وزوز گوش پیدا خواهند کرد.

برای محافظت از شنوایی چه کنیم؟

بسیاری از افراد کم شنوا، علت کم شنوایی را صداهای بلند می دانند. خوشبختانه، کم شنوایی ناشی از سر و صدا قابل پیشگیری است. روش های محافظت از شنوایی عبارت است از:

  • protect-avoid-noisy-enviroment-222x222

    از محیط های پر سروصدا دوری کنید

    ممکن است واضح باشد، اما یکی از بهترین راه های جلوگیری از کم شنوایی ناشی از سر و صدا، دور شدن از چنین شرایطی است. محیط هایی با سر و صدای بیشتر از 85 دسی بل می توانند سلامت شنوایی شما را در معرض خطر قرار دهند. اگر نمی توانید از چنین مکان‌هایی اجتناب کنید، حتماً از محافظ گوش استفاده کنید.

     
  • protect-hearing-down-volume-222x222

    صدا را کم کنید

    با کم کردن میزان صدای دستگاه های موسیقی شخصی، بلندگوها و تلویزیون، تأثیر بد سر و صدا را کاهش دهید. هنگام شنیدن موسیقی از طریق هدفون، از قانون 60/60 پیروی کنید تا از شنوایی خود محافظت کنید. (منظور این است بیش از 60 دقیقه به موسیقی با هدفون گوش ندهید.)

     
  • protect-hearing-earplug-222x222

    از محافظ استفاده کنید

    هنگام کار در محیط‌های کار پرسروصدا و یا هنگام استفاده از ابزارهای پر قدرت و پرصدا، شکار و یا هنگام رانندگی با موتور سیکلت، حتما از محافظ گوش استفاده نمایید. محافظ گوش در اشکال و اندازه های مختلفی وجود دارد و حتی می توان متناسب با گوش خود، آنها را سفارش داد.

     
  • protect-hearing-wear-aid-222x222

    از سمعک استفاده کنید

    سمعک به افراد کم شنوا کمک می کند تا عملکرد خود را در محیط های پر سر و صدا از دست ندهند. سمعک های اتیکن با ارائه صدای طبیعی و واضح تر، به افراد این امکان را می دهد تا در موقعیت های پر سر و صدا به مکالمه خود ادامه دهند.

     
  • protect-hearing-schedule-checkup-222x222

    شنوایی خود را به طور منظم سالانه ارزیابی کنید

    شما سالی یک بار همانطور که چشمانتان را معاینه می کنید، تست شنوایی را نیز انجام دهید. درباره کل محصولات اتیکن بیشتر بدانید و از یک متخصص شنوایی امروز وقت بگیرید.

     
  • دریافت خدمات

    بیاموزید که چگونه سمعک خود را تمیز کنید، باتری و کلاهک را تعویض کنید و موارد دیگر.

  • شنوایی خود را بررسی کنید

    فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید؟ اولین قدم را بردارید و این ارزیابی کوتاه را انجام دهید

  • آیا گوش شما سوت می کشد؟

    وزوز گوش چیست و چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند. راهکارهای بهبود علائم چیست؟

  • یک متخصص شنوایی پیدا کنید

    یک متخصص مراقبت شنوایی می تواند شنوایی شما را بررسی کند و درمانی را که برای شما مناسب است تشخیص دهد